• Levertijd 1 week
 • 7 dagen per week bereikbaar van 9 tot 21 uur
 • Persoonlijk advies

Product Informatie

 

Uit welke typen kussens kan ik kiezen?


Bij opmaatkussens.nl kunnen 2 typen kussens gekozen worden:

- Strakke kussens

- Plofkussens

 

Strakke kussens hebben een vulling die bestaat uit een plaat polyether of koudschuim. Doordat het kussen strakke lijnen heeft, kunnen de afmetingen die u doorgeeft precies worden overgenomen en past het kussen perfect op uw stoel of bank. De hoezen van strakke kussens bestaan uit een apart bovengedeelte en een ondergedeelte. Deze worden aan elkaar gezet doormiddel van een zijband (tussenstuk). Deze manier van stikken zorgt voor mooi afgewerkte, stevige kussens. Strakke kussens zijn geschikt als zitkussen en als rugkussen. U zal alleen moeten varieren in de vulling voor een optimaal zitcomfort.

 

Plofkussens zijn gevuld met vlokvulling. Een plofkussen heeft wat rondere vormen dan een strak kussen. De afmetingen die u doorgeeft komen overeen met de afmetingen van een gevuld kussen. Bij aflevering zal het kussen nog stevig aanvoelen, maar in de loop der tijd wordt het kussen steeds losser. Alle plofkussens hebben een binnenkussen met een rits. Naar wens kan er wat vulling uit het kussen gehaald worden of bijgevoegd worden.

 

Er zijn 2 verschillende soorten plofkussens: Plofkussen met zijband en plofkussen zonder zijband.

 

 • Plofkussen met zijband: Bij opmaatkussen.nl is dit het model dat staat aangegeven als zitkussen plof. De zijband is standaard 10 cm hoog. Doordat het kussen gevuld wordt met vlokvulling kan het kussen in het midden iets hoger zijn dan aan de zijkant. Het binnenkussen wordt met tunnels gemaakt, hierdoor kan de vlokvulling niet verschuiven en blijft de vulling gelijkmatig verdeeld.

Hoewel dit model staat vermeld als zitkussen plof, kan dit type kussen ook gebruikt worden als rugkussen plof.

 

 • Plofkussen zonder zijband: Bij opmaatkussen.nl staat dit model aangegeven als rugkussen plof. Bij afleveren zal het kussen nog stevig aanvoelen, maar in de loop der tijd wordt het kussen steeds losser. Het kussen heeft geen zijband, maar heeft een zelfde vorm als een standaard sierkussen.

 

Uit welke soort vulling kan ik kiezen?

 

De vulling is afhankelijk van het type kussen dat u kiest. Bij strakke kussens kunt u kiezen uit diverse soorten polyether en koudschuim. Bij plofkussens bestaat de vulling uit vlokvulling.

 • Polyether

Polyetherschuim is een flexibel en veerkrachtig materiaal. Dit compacte schuim is opgebouwd uit kleine gelijkmatige open cellen, waardoor het goed ademt en lucht doorlaat. Wanneer het schuim wordt ingedrukt (bijvoorbeeld door erop te gaan zitten), veert het materiaal snel weer terug. Na lang en zeer intensief gebruik kan er kuilvorming ontstaan. Polyetherschuim is verkrijgbaar in verschillende hardheden, dit wordt aangegeven met een SG nummer. SG staat voor soortelijk gewicht wat een blok polyether of koudschuim weegt, hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe langer de gebruiksduur en de veerkracht. SG zegt niets over de hardheid van het schuim. Opmaatkussens.nl heeft de keuze uit de volgende soorten polyether:

 • SG25 Soft; geschikt voor rugkussens
 • SG30 Medium: geschikt voor rugkussens
 • SG30 Hard: geschikt voor rug- en zitkussens
 • SG35 Medium: geschikt voor zitkussens
 • SG35 Hard: geschikt voor zitkussens

 

 • Koudschuim

Koudschuim wordt ook wel High Resilience (HR) schuim genoemd: schuim met een hoge veerkracht. HR koudschuim wordt ook wel comfortschuim genoemd. Dit schuim heeft een beetje onregelmatige open celstructuur. Hierdoor ademt het materiaal en voert het zeer goed vocht af. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Koudschuim biedt je hoge comfort en ventilatie eigenschappen en heeft een lange levensduur. Koudschuim is iets duurder dan polyetherschuim.

Opmaatkussens.nl heeft de keuze uit de volgende soorten koudschuim:

 

 • HR38 Medium: geschikt voor rug- en zitkussens
 • HR43 Hard: geschikt voor zitkussens

 

 • Vlokvulling

Vlokvulling bestaat uit een mix van verschillende soorten kleine polyether vlokjes.

 

Zijn de kussens voorzien van een rits?

 

We werken al onze kussenhoezen blind af met een rits. We maken de rits standaard aan de achterzijde van het kussen (aan de langekant). Als u de rits op een andere plek wil, dan kunt dit vermelden in het vak opmerkingen tijdens het bestelproces.

Bij plofkussens is ook het binnenkussen voorzien van een rits. Hierdoor kunt er zelf naar wens wat vulling bij of uit doen, zodat u de stevigheid van het kussen kunt beinvloeden.

 

Rits_Afwerking

Stof informatie

Welke stoffen kan ik kiezen bij opmaatkussen.nl?

 

Wij hebben diverse stoffen in de collectie. De stoffen zijn allemaal geschikt voor binnen en buiten gebruik.

Hieronder geven we extra informatie over de 2 belangrijkste stoffen die wij in de collectie voeren: Sunproof & Sunbrella.


SUNPROOF® STOFFEN


Sunproof stoffen zijn outdoor stoffen van excellente kwaliteit en bieden u een unieke voordelen. De stof wordt geproduceerd met een aantal technische eigenschappen waardoor de stof een hoge weerstand heeft tegen weersinvloeden (zon of regen).

Alle Sunproof stoffen hebben zeer uitvoerige testen doorstaan waardoor ze voldoen aan de British Standard en andere internationale standaards op het gebied van onder andere kleurechtheid in zonlicht, waterafstotende eigenschappen, vuil en vlekken werend, bacterie en schimmel werend en UV bescherming.

Sunproof is Oeko-tex gecertificeerd en 100% recyclebaar.

Sunproof wordt milieuvriendelijk geproducteerd, al onze fabrieken zijn gecertificeerd met het milieuvriendelijke ISO 14001 certificaat.

Sunproof is een uitstekende keuze voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

 

8 redenen om voor Sunproof te kiezen.

 

 

Sunproof is vuilwerend.

Sunproof stof is zorgvuldig geproduceerd en heeft diverse speciale behandelingen ondergaan om de absorbatie van vlekken en vuil. Dit zorgt ervoor dat de stof er schoon, fris en nieuw blijft uitzien.

 

Waterafstotend.

Sunproof stoffen zijn beschermd door een onzichtbare laag rond elke draad om de stof droog en schoon te houden. De stof voelt niet plakkerig aan.

 

Hoge UV bescherming.

Sunproof stoffen ondergaan vele hoogwaardige testen en evaluaties door het internationaal erkende onderzoeks- en servicecentrum, the Hohenstein Institue, Germany.

 

Gegarandeerde kwaliteit.

Sunproof heeft een UV Standard 801 certificaat gekregen met bescherming 80. Dit betekent dat Sunproof stof in staat is meer dan 97% van alle UV straling te blokkeren.

 

Sunproof is Oeko-Tex class 1 gecertificeerd.

Oeko-Tex is wereldwijde marktleider op het gebied van Eco labels voor textiel. De Oeko-Tex certificatie houdt in dat Sunproof stoffen vrij zijn van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mensen of het milieu. De Sunproof stoffen zijn zelfs veilig voor uw baby.

 

Veilig voor uw gezondheid.

Sunproof stoffen zijn speciaal behandeld met een product voor hygiene bescherming, hierdoor wordt schimmelvorming voorkomen.

 

Sunproof heeft een zeer goede kleurechtheid in zonlicht.

Sommige stoffen die lang worden blootgesteld aan zonlicht zullen vervagen en verliezen hun kleurintensiteit.

Sunproof gebruikt daarom top kwaliteit grondstoffen. Hierdoor scoort de Sunproof stof bij een grondige test (Britisch Standard (BS EN ISO 105-B04)) een hoge score van 7-8.

 

Sunproof biedt veel keus.

Elke klant heeft een verschillende smaak en houdt van verschillende kleuren. Daarom heeft Sunproof een grote variëteit in dessins en stoffen om aan de wens van de klanten te voldoen.

Sunproof wil graag trendsettend zijn en doet er alles aan om marktleider te zijn op het gebied van nieuwe dessins en kleuren.

 

Sunproof heeft uitstekende ultraviolet werende eigenschappen waardoor de kern van de stof wordt bescherm tegen de effecten van UV straling.

 Hierdoor vervaagd de stof niet.Perfect voor buiten gebruik. Hierdoor zijn Sunproof stoffen ideaal voor buiten gebruik. Het is bewezen dat Sunproof in staat is om alle effecten van zonlicht, wind, regen en luchtvochtigheid te weerstaan.

 

Sunproof heeft ervoor gekozen om de topkwaliteit van Solution Dyed Olefin te gebruiken.

Solution dye is een schone manier van produceren. De kleur wordt toegevoegd aan de grondstof voordat de draad wordt getrokken. Hierdoor is de draad door en door gekleurd. Deze methode is milieuvriendelijk omdat er geen kleurbaden gebruikt worden in het productieproces, waardoor het waterverbruik drastisch wordt verminderd en er geen water- en luchtvervuiling plaatsvindt.Sunproof stoffen zijn 100% recyclebaar.

 

 

SUNBRELLA®  STOFFEN

 

 

Jarenlang leider in kwaliteit en innovatie. Al meer dan 50 jaar is Sunbrella de absolute nummer 1 in technisch textiel. Mensen hebben goede redenen om eerst naar Sunbrella te kijken als ze stoffen zoeken.

Niemand anders biedt zoveel onder één en dezelfde innoverende, stijlvolle merknaam.

Geen enkele andere onderneming engageert zich zo sterk om het leidend merk te zijn in de wereld van technisch textiel, met innovaties die perfect aansluiten bij de leefwijze van vandaag. Meer kwaliteit,meer kleur en meer stijl: daarmee biedt de volgende Sunbrella generatie meer mogelijkheden dan ooit.

 

Duurzame kleuren

De kleuren van Sunbrella blijven mooi en helder, zelfs als ze blootgesteld worden aan veel zonlicht of als ze schoongemaakt worden met bleekmiddel.

 

Luxueus gevoel

Sunbrella stoffen zijn even zacht en uitnodigend als duurzaam.

 

Decoratief effect

Sunbrella stof is verkrijgbaar in honderden verschillende uitvoeringen: strepen, texturen en verfijnd decoratieve jacquards.

 

Vrij van zorgen

Vlekken en kleurvervaging krijgen geen vat op Sunbrella stof. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de stof en u kunt rustig van het leven genieten.

 

In harmonie met het milieu

Sunbrella produceert geen afvalwater tijdens het verfproces.

Het unieke kleuringproces van Sunbrella stoffen voorkomt dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen zoals bij klassieke manieren van verven. Het verbruikt ook veel minder water en energie.

 

De afwerking van Sunbrella verbruikt minder water.

Door de afwerking van Sunbrella continu te verbeteren, verminderde het waterverbruik aanzienlijk in de fabriek. De continue verbetering van het afwerkingproces van Sunbrella stoffen laat ons toe om hetzelfde water gebruiken voor verschillende opeenvolgende operaties, en de meeste van ons afvalwater te recycleren. Calorieën uit ons afvalwater wordt ook teruggewonnen om het proper water op te warmen.

 

Sunbrella stoffen zijn extreem duurzaam.

Sunbrella stoffen zijn speciaal ontworpen om twee tot tien keer langer mee te gaan dan traditionele stoffen. Dankzij hun langere levensduur, is de ecologische voetafdruk van Sunbrella stoffen aanzienlijk lager dan die van bijvoorbeeld katoenen stoffen.

Dankzij de CleanGard®-behandeling met fluoride nanomoleculen kan dit textiel zout water, chloor en slecht of extreem weer prima aan. Deze krachtige bescherming versterkt de waterafstotendheid van het textiel en geeft het een ongeëvenaarde vlekbestendigheid.

 

Sunbrella stoffen zijn veilig voor mens en natuur.

Sunbrella stoffen kregen na tests het ecolabel Oeko-Tex 100: dit kwaliteitslabel garandeert dat het textiel geen schadelijke stoffenbevat en geen risico inhoudt voor de gezondheid, de huid of het milieu. Sunbrella garandeert een maximale UV-bescherming en wordt aanbevolen door de Skin Cancer Foundation

(UPF 50+ = 100% blokkade van UV-straling).   

 

De stoffen van Sunbrella zijn Greenguard Indoor Air Quality gecertificeerd.

Dit certificaat garandeert dat uw Sunbrella doek geen gassen afgeeft die schadelijk zijn voor de luchtkwaliteit binnen in huis.

U kunt het doek dus gerust gebruiken voor elke toepassing waar geode luchtkwaliteit van belang is; dit is textiel dat mee helpt de binnenlucht gezond te houden.

 

Sunbrella  stoffen zijn duurzaam.

De kleurpigmenten worden al tijdens het productie proces gemengd in het hart van de vezels zelf,  zelfs vóór de productie van de draden. Daardoor is Sunbrella een stof met kleuren die niet vervagen en niet weg te wassen zijn. De kleur is door en door,  zoals bij een wortel.

In klassiek textiel worden kleurstoffen  toegevoegd aan de oppervlakte van de draden of van het weefsel. Zo raakt de kleur niet verder dan de buitenkant en verdwijnt of vervaagt ze na verloop van tijd. De kleur is alleen aan de oppervlakte, zoals bij een radijs.

 

Sunbrella  stoffen beschermen u tegen de elementen.

De Skin Cancer Foundation beveelt Sunbrella   aan als hulpmiddel in de preventie van huidschade door zonnestralen. Laat een zonwering met Sunbrella stof deel uit maken van uw volledige bescherming tegen de zon, in combinatie met o.a. een goede zonnebrandcrème.

* Dit geldt niet voor doek van Sunbrella  dat speciaal ontworpen is om licht door te laten, zoals Sunbrella  Velum

 

Sunbrella  stoffen zijn gemakkelijk schoon te houden.

Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlek- ken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella  textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is: de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

Daarenboven zorgt de nabehandeling ervoor dat de Sunbrella  stoffen waterafstotend zijn en ze nog makkelijker te onderhouden zijn.

 

ONDERHOUD

Sunbrella  textiel is zo mooi, zo comfortabel en zo handig dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw eetkamer, uw living of uw buitenruimte. De gebruikte Sunbrella  stof is waterafstotend en is bestand tegen een regenbui, echter ons advies is om de kussens bij een forse regenbui binnen op te slaan op een droge plek, of een hoes over het droge meubel te plaatsen. Wij adviseren dit ter behoud van Uw kussens, omdat deze nooit geheel waterdicht zijn, denk aan de rits en de stiksels. Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt. Zoveel duurzaamheid in zoveel stijlen: Sunbrella heeft alles om van te houden.Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is:de stof correct onderhouden.

Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

 

Algemeen en licht onderhoud

• Veeg vuil of vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek.

• Machinewas op 40°C of handwas op deze manier:

• Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40°C).

• Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.

• Spoel grondig en laat de stof daarna dragen in open lucht. De stof kan NIET in de droger, door de hitte beschadigd U de vezel.

• Stel indien nodig uw strijkijzer in op “synthetisch weefsel”. U kunt de stof NIET heter strijken, hierdoor beschadigd U de vezel. GEBRUIK GEEN stoom of een stoomstrijkijzer.

 

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels

Stof van Sunbrella  is speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen.

Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

• Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.

• Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembaar Sunbrella  doek van zonwering of kussenslopen kunt u wassen in de machine op minder dan 40°C. Gebruik afhankelijk van het gewicht  de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.

 

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

Sunbrella  stoffen zijn geïmpregneerd met een speciaal waterafstotend middel. Deze impregnatie geeft bij normaal gebruik een jarenlange bescherming. Door intensief gebruik of door intensieve reiniging kan het voorkomen dat de impregnatie van de stof is aangetast. Wij adviseren U om de stoffen na iedere reinigingsbeurt en na 5 jaar normaal gebruik een nabehandeling te geven met “Tex Aktiv Guard”. Om de waterafstotende werking van de stof te herstellen adviseren wij U om de stof te behandelen met “Tex Aktiv Guard”..OpmetenHoe bepaal ik de afmetingen van mijn kussens op maat bij Opmaatkussens.nl?

 

Om de juiste afmetingen van uw kussens te bepalen is het belangrijk dat u zeer zorgvuldig te werk gaat. Om u te helpen met opmeten vindt u hieronder een opmeet instructie.

 

Zitkussens   A = Breedte/Diepte: de gewenste breedte/diepte van uw zitkussens

   C = Lengte: de gewenste lengte van uw zitkussens

   D = Dikte: de gewenste dikte van uw zitkussens (NB deze afmeting is niet op tekening aangegeven).

De meest gebruikelijke dikte voor zitkussens is 8-10 cm.

NB. Voor zitkussens plof hoeft u de dikte niet door te geven.

 

Rugkussens


Rugkussen_Opmeten


   B = Breedte/Hoogte: de gewenste breedte/hoogte van uw rugkussens.

NB het is ook mogelijk dat de kussens hoger zijn dan de rug van uw stoel of bank. Hou bij het doorgeven van de hoogte van de zitkussens rekening met de dikte van de bijbehorende zitkussens. De juiste hoogte is de gewenste totale hoogte minus de dikte van de zitkussens.

   C = Lengte: de gewenste lengte van uw rugkussens.

   D = Dikte: de gewenste dikte van uw rugkussens (NB deze afmeting is niet op tekening aangegeven).

De meest gebruikelijke dikte voor rugkussens is 6-8 cm.

NB.  Voor plofkussens hoeft u de dikte niet door te geven

 

De kussens die ik wil bestellen hebben geen standaard vorm, wat moet ik doen?

 

Als u kussens met een afwijkende vorm wilt, dan kunt u ons een email sturen met daarin de gewenste afmetingen van het kussen. Wij sturen u dan een offerte op maat.

Wilt u kussens voor een hoekbank of een U-vormige bank bestellen, dan kunt u de afmetingen hiervoor aan de hand van onderstaande meetinstructie doorgeven.

 

 

Bestellen

 

Hoe bestel ik kussens op maat bij opmaatkussens.nl?

Op onze website kan je in 4 simpele stappen je kussens op maat bestellen:

In stap 1 kies je het type kussen.

In stap 2 kies je de stof.

In stap 3 kies je de kleur.

In stap 4 vul je de afmetingen in en kies je de vulling.

De prijs van kussen wordt direct berekend.

 

Wat moet ik doen als ik afwijkende afmetingen of vormen wil bestellen?

Als je een speciale wens hebt voor kussens op maat stuur je een email naar info@opmaatkussens.nl of vul je het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Hoe kan ik de status van mijn bestelling zien?

Via mijn account kan je inloggen op je persoonlijke pagina. Hier kan je de status van je bestelling zien.

 

Moet ik verplicht een account aanmaken?

Het aanmaken van een account is niet verplicht. Maar als u wel een account aanmaakt worden uw gegevens bewaard en kunt u de status van uw bestelling volgen.

 

Kan ik een stofstaal bestellen?

Het is mogelijk een stofstaal aan te vragen. Stuur hiervoor een email naar info@opmaatkussens.nl of vul het contactformulier in. Vermeld de stofnaam en de kleur die u als staal wilt ontvangen. Het aanvragen van een stofstaal is gratis. Per bestelling kunt u maximaal 3 stofstalen aanvragen.

 

Kan ik als zakelijke klant ook kussens bij opmaatkussens.nl bestellen?

Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen terecht bij opmaatkussens.nl. Zakelijke klanten kunnen contact met ons opnemen door een email te sturen naar info@opmaatkussens.nl of het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan contact met u op om uw wensen te bespreken.

 

Kan ik een geplaatste bestelling nog wijzigen of annuleren?

U kunt uw bestelling binnen 24 uur na plaatsing nog wijzigen. Stuur hiervoor een email naar info@opmaatkussens.nl onder vermelding van uw ordernummer.

Alle producten die via de website opmaatkussens.nl worden verkocht zijn maatwerk, waardoor u geen aanspraak kunt maken op het herroepingsrecht. Mocht u uw bestelling toch willen annuleren dan brengen wij 50% van het aankoopbedrag in rekening.

 

Kan ik mijn kussens ook retour sturen?

 

Normaal heb je bij online bestellingen het recht om je bestelling binnen 14 dagen retour te sturen. Omdat wij de kussens speciaal voor jou op maat maken kan dit bij ons helaas niet! Mocht er iets niet goed zijn aan je kussens, dan zullen we dit uiteraard wel herstellen. Om zeker de juiste keuze te maken kan je vooraf altijd gratis kleurstalen aanvragen door een email te sturen naar info@opmaatkussens.nl

 

Levert opmaatkussens.nl ook buiten Nederland?

Op dit moment levert opmaatkussens.nl alleen in Nederland en België.

 

Betalen

 

Hoe kan ik betalen op opmaatkussens.nl?

Op de website van opmaatkussens.nl kunt u op verschillende manieren betalen:

 

1) iDeal.

 

 

iDeal betaling is meeste gekozen en betrouwbaarste betaal methode van Nederland.

Als de iDeal betaling succesvol is afgerond dan wordt de productie van uw kussens direct gestart.

 

2) Bankoverschrijving

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst maakt u het verschuldigde bedrag over naar de bankrekening van PerfectPillows.

Na ontvangst van de betaling wordt de productie van uw kussens gestart.

 

3) Op rekening

Als u voor de betaalmethode "op rekening" kiest, dan vragen wij een aanbetaling van 50% van het bedrag via een bankoverschrijving.

Na ontvangst van het bedrag op de rekening van PerfectPillows wordt de productie van uw kussens gestart.

Bij de aflevering van uw kussens betaald u de andere 50% van het bedrag contant aan de bezorger.

 

Als u een offerte bij ons aanvraagt per email, dan kunt u het bedrag van uw order naar ons overmaken o.v.v. het ordernummer van uw bestelling.

 

Zijn de prijzen op opmaatkussens.nl inclusief of exclusief BTW?


Alle prijzen op opmaatkussens.nl zijn inclusief BTW.

Levering

 

Wat is de levertijd van opmaatkussens.nl?


Uw kussens zijn binnen 7 dagen gereed voor bezorging.

Mocht u een langere levertijd willen of bezorging op een specifieke datum, dan kunt u dit noteren bij opmerkingen gedurende het bestelproces.

 

Wat zijn de verzendkosten?


De verzendkosten binnen Nederland en België bedragen €7,50.

 

Hoe worden mijn kussens verzonden?

Het is afhankelijk van uw woonplaats, de bezorgroute en de afmetingen van uw bestelling hoe wij de kussens leveren. Als het mogelijk is leveren wij de kussens zelf af.
In sommige gevallen sturen wij de kussens op met een pakketdienst.

 

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Ja, het is mogelijk om de kussens op te halen bij onze werkplaats in Amsterdam.
Wij vragen u dan na het plaatsen van uw bestelling telefonisch contact met ons op te nemen voor het maken van een afhaalafspraak.

Onderhoud & Garantie

 

Hoe moet ik mijn kussens onderhouden?

Vlekken op uw kussens kunt u verwijderen met een natte doek met wat sop.
Ook kunt de meeste kussenhoezen wassen. U kunt bij onze website een wasvoorschrift voor uw kussens downloaden als .pdf bestand.


Hoe is de garantie geregeld?

Opmaatkussen.nl geeft, na overleg van het originele aankoopbewijs, een garantie van 1 jaar.   
(op de geleverde producten; plooivorming, verkleuring en zachter worden van een polyether vulling vallen buiten deze garantie).                       

 

Wat doe ik als er iets niet goed is aan mijn bestelling?

Wij doen ons uiterste best om uw bestelling naar tevredenheid te produceren. Controleert u altijd uw bestelling na ontvangst. Als er iets niet klopt aan uw bestelling neemt u direct contact met ons op door een email te sturen naar info@opmaatkussens.nl of via het contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Wat moet ik doen als ik een klacht wil indienen?

 

OpmaatKussens streeft naar optimale service en kwaliteit, maar het kan helaas voorkomen dat u niet tevreden bent. Neem dan contact met ons op door te bellen of een mail te versturen.

Wij nemen iedere klacht serieus en gaan hier vanzelfsprekend zorgvuldig mee om. Na het melden van een klacht krijgt u een schriftelijke ontvangst bevestiging via de mail van ons toegestuurd. Vervolgens zullen wij binnen twee dagen in ons bedrijf nagaan waar het fout is gegaan en u op de hoogte stellen.

Het uiteindelijke doel is, om u als klant te behouden en de verwachte kwaliteit geleverd krijgt en voor ons om het bedrijfsproces te verbeteren.