• Levertijd 1 week
  • 7 dagen per week bereikbaar van 9 tot 21 uur
  • Persoonlijk advies

Stof informatie

Welke stoffen kan ik kiezen bij opmaatkussen.nl?

 

Wij hebben diverse stoffen in de collectie. De stoffen zijn allemaal geschikt voor binnen en buiten gebruik.

Hieronder geven we extra informatie over de 2 belangrijkste stoffen die wij in de collectie voeren: Sunproof & Sunbrella.


SUNPROOF® STOFFEN


Sunproof stoffen zijn outdoor stoffen van excellente kwaliteit en bieden u een unieke voordelen. De stof wordt geproduceerd met een aantal technische eigenschappen waardoor de stof een hoge weerstand heeft tegen weersinvloeden (zon of regen).

Alle Sunproof stoffen hebben zeer uitvoerige testen doorstaan waardoor ze voldoen aan de British Standard en andere internationale standaards op het gebied van onder andere kleurechtheid in zonlicht, waterafstotende eigenschappen, vuil en vlekken werend, bacterie en schimmel werend en UV bescherming.

Sunproof is Oeko-tex gecertificeerd en 100% recyclebaar.

Sunproof wordt milieuvriendelijk geproducteerd, al onze fabrieken zijn gecertificeerd met het milieuvriendelijke ISO 14001 certificaat.

Sunproof is een uitstekende keuze voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

 

8 redenen om voor Sunproof te kiezen.

 

 

Sunproof is vuilwerend.

Sunproof stof is zorgvuldig geproduceerd en heeft diverse speciale behandelingen ondergaan om de absorbatie van vlekken en vuil. Dit zorgt ervoor dat de stof er schoon, fris en nieuw blijft uitzien.

 

Waterafstotend.

Sunproof stoffen zijn beschermd door een onzichtbare laag rond elke draad om de stof droog en schoon te houden. De stof voelt niet plakkerig aan.

 

Hoge UV bescherming.

Sunproof stoffen ondergaan vele hoogwaardige testen en evaluaties door het internationaal erkende onderzoeks- en servicecentrum, the Hohenstein Institue, Germany.

 

Gegarandeerde kwaliteit.

Sunproof heeft een UV Standard 801 certificaat gekregen met bescherming 80. Dit betekent dat Sunproof stof in staat is meer dan 97% van alle UV straling te blokkeren.

 

Sunproof is Oeko-Tex class 1 gecertificeerd.

Oeko-Tex is wereldwijde marktleider op het gebied van Eco labels voor textiel. De Oeko-Tex certificatie houdt in dat Sunproof stoffen vrij zijn van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mensen of het milieu. De Sunproof stoffen zijn zelfs veilig voor uw baby.

 

Veilig voor uw gezondheid.

Sunproof stoffen zijn speciaal behandeld met een product voor hygiene bescherming, hierdoor wordt schimmelvorming voorkomen.

 

Sunproof heeft een zeer goede kleurechtheid in zonlicht.

Sommige stoffen die lang worden blootgesteld aan zonlicht zullen vervagen en verliezen hun kleurintensiteit.

Sunproof gebruikt daarom top kwaliteit grondstoffen. Hierdoor scoort de Sunproof stof bij een grondige test (Britisch Standard (BS EN ISO 105-B04)) een hoge score van 7-8.

 

Sunproof biedt veel keus.

Elke klant heeft een verschillende smaak en houdt van verschillende kleuren. Daarom heeft Sunproof een grote variëteit in dessins en stoffen om aan de wens van de klanten te voldoen.

Sunproof wil graag trendsettend zijn en doet er alles aan om marktleider te zijn op het gebied van nieuwe dessins en kleuren.

 

Sunproof heeft uitstekende ultraviolet werende eigenschappen waardoor de kern van de stof wordt bescherm tegen de effecten van UV straling.

 Hierdoor vervaagd de stof niet.Perfect voor buiten gebruik. Hierdoor zijn Sunproof stoffen ideaal voor buiten gebruik. Het is bewezen dat Sunproof in staat is om alle effecten van zonlicht, wind, regen en luchtvochtigheid te weerstaan.

 

Sunproof heeft ervoor gekozen om de topkwaliteit van Solution Dyed Olefin te gebruiken.

Solution dye is een schone manier van produceren. De kleur wordt toegevoegd aan de grondstof voordat de draad wordt getrokken. Hierdoor is de draad door en door gekleurd. Deze methode is milieuvriendelijk omdat er geen kleurbaden gebruikt worden in het productieproces, waardoor het waterverbruik drastisch wordt verminderd en er geen water- en luchtvervuiling plaatsvindt.Sunproof stoffen zijn 100% recyclebaar.

 

 

SUNBRELLA®  STOFFEN

 

 

Jarenlang leider in kwaliteit en innovatie. Al meer dan 50 jaar is Sunbrella de absolute nummer 1 in technisch textiel. Mensen hebben goede redenen om eerst naar Sunbrella te kijken als ze stoffen zoeken.

Niemand anders biedt zoveel onder één en dezelfde innoverende, stijlvolle merknaam.

Geen enkele andere onderneming engageert zich zo sterk om het leidend merk te zijn in de wereld van technisch textiel, met innovaties die perfect aansluiten bij de leefwijze van vandaag. Meer kwaliteit,meer kleur en meer stijl: daarmee biedt de volgende Sunbrella generatie meer mogelijkheden dan ooit.

 

Duurzame kleuren

De kleuren van Sunbrella blijven mooi en helder, zelfs als ze blootgesteld worden aan veel zonlicht of als ze schoongemaakt worden met bleekmiddel.

 

Luxueus gevoel

Sunbrella stoffen zijn even zacht en uitnodigend als duurzaam.

 

Decoratief effect

Sunbrella stof is verkrijgbaar in honderden verschillende uitvoeringen: strepen, texturen en verfijnd decoratieve jacquards.

 

Vrij van zorgen

Vlekken en kleurvervaging krijgen geen vat op Sunbrella stof. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de stof en u kunt rustig van het leven genieten.

 

In harmonie met het milieu

Sunbrella produceert geen afvalwater tijdens het verfproces.

Het unieke kleuringproces van Sunbrella stoffen voorkomt dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen zoals bij klassieke manieren van verven. Het verbruikt ook veel minder water en energie.

 

De afwerking van Sunbrella verbruikt minder water.

Door de afwerking van Sunbrella continu te verbeteren, verminderde het waterverbruik aanzienlijk in de fabriek. De continue verbetering van het afwerkingproces van Sunbrella stoffen laat ons toe om hetzelfde water gebruiken voor verschillende opeenvolgende operaties, en de meeste van ons afvalwater te recycleren. Calorieën uit ons afvalwater wordt ook teruggewonnen om het proper water op te warmen.

 

Sunbrella stoffen zijn extreem duurzaam.

Sunbrella stoffen zijn speciaal ontworpen om twee tot tien keer langer mee te gaan dan traditionele stoffen. Dankzij hun langere levensduur, is de ecologische voetafdruk van Sunbrella stoffen aanzienlijk lager dan die van bijvoorbeeld katoenen stoffen.

Dankzij de CleanGard®-behandeling met fluoride nanomoleculen kan dit textiel zout water, chloor en slecht of extreem weer prima aan. Deze krachtige bescherming versterkt de waterafstotendheid van het textiel en geeft het een ongeëvenaarde vlekbestendigheid.

 

Sunbrella stoffen zijn veilig voor mens en natuur.

Sunbrella stoffen kregen na tests het ecolabel Oeko-Tex 100: dit kwaliteitslabel garandeert dat het textiel geen schadelijke stoffenbevat en geen risico inhoudt voor de gezondheid, de huid of het milieu. Sunbrella garandeert een maximale UV-bescherming en wordt aanbevolen door de Skin Cancer Foundation

(UPF 50+ = 100% blokkade van UV-straling).   

 

De stoffen van Sunbrella zijn Greenguard Indoor Air Quality gecertificeerd.

Dit certificaat garandeert dat uw Sunbrella doek geen gassen afgeeft die schadelijk zijn voor de luchtkwaliteit binnen in huis.

U kunt het doek dus gerust gebruiken voor elke toepassing waar geode luchtkwaliteit van belang is; dit is textiel dat mee helpt de binnenlucht gezond te houden.

 

Sunbrella  stoffen zijn duurzaam.

De kleurpigmenten worden al tijdens het productie proces gemengd in het hart van de vezels zelf,  zelfs vóór de productie van de draden. Daardoor is Sunbrella een stof met kleuren die niet vervagen en niet weg te wassen zijn. De kleur is door en door,  zoals bij een wortel.

In klassiek textiel worden kleurstoffen  toegevoegd aan de oppervlakte van de draden of van het weefsel. Zo raakt de kleur niet verder dan de buitenkant en verdwijnt of vervaagt ze na verloop van tijd. De kleur is alleen aan de oppervlakte, zoals bij een radijs.

 

Sunbrella  stoffen beschermen u tegen de elementen.

De Skin Cancer Foundation beveelt Sunbrella   aan als hulpmiddel in de preventie van huidschade door zonnestralen. Laat een zonwering met Sunbrella stof deel uit maken van uw volledige bescherming tegen de zon, in combinatie met o.a. een goede zonnebrandcrème.

* Dit geldt niet voor doek van Sunbrella  dat speciaal ontworpen is om licht door te laten, zoals Sunbrella  Velum

 

Sunbrella  stoffen zijn gemakkelijk schoon te houden.

Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlek- ken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella  textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is: de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

Daarenboven zorgt de nabehandeling ervoor dat de Sunbrella  stoffen waterafstotend zijn en ze nog makkelijker te onderhouden zijn.

 

ONDERHOUD

Sunbrella  textiel is zo mooi, zo comfortabel en zo handig dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw eetkamer, uw living of uw buitenruimte. De gebruikte Sunbrella  stof is waterafstotend en is bestand tegen een regenbui, echter ons advies is om de kussens bij een forse regenbui binnen op te slaan op een droge plek, of een hoes over het droge meubel te plaatsen. Wij adviseren dit ter behoud van Uw kussens, omdat deze nooit geheel waterdicht zijn, denk aan de rits en de stiksels. Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt. Zoveel duurzaamheid in zoveel stijlen: Sunbrella heeft alles om van te houden.Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Sunbrella textiel er goed blijft uitzien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is:de stof correct onderhouden.

Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

 

Algemeen en licht onderhoud

• Veeg vuil of vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek.

• Machinewas op 40°C of handwas op deze manier:

• Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40°C).

• Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.

• Spoel grondig en laat de stof daarna dragen in open lucht. De stof kan NIET in de droger, door de hitte beschadigd U de vezel.

• Stel indien nodig uw strijkijzer in op “synthetisch weefsel”. U kunt de stof NIET heter strijken, hierdoor beschadigd U de vezel. GEBRUIK GEEN stoom of een stoomstrijkijzer.

 

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels

Stof van Sunbrella  is speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen.

Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

• Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.

• Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembaar Sunbrella  doek van zonwering of kussenslopen kunt u wassen in de machine op minder dan 40°C. Gebruik afhankelijk van het gewicht  de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.

 

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

Sunbrella  stoffen zijn geïmpregneerd met een speciaal waterafstotend middel. Deze impregnatie geeft bij normaal gebruik een jarenlange bescherming. Door intensief gebruik of door intensieve reiniging kan het voorkomen dat de impregnatie van de stof is aangetast. Wij adviseren U om de stoffen na iedere reinigingsbeurt en na 5 jaar normaal gebruik een nabehandeling te geven met “Tex Aktiv Guard”. Om de waterafstotende werking van de stof te herstellen adviseren wij U om de stof te behandelen met “Tex Aktiv Guard”..